Informació ESPECÍFICA

 

Informació d’interès:

– Ordenances i Reglaments de l’Ajuntament d’Olot.

– Regulació Comercial.

– Pla Estratègic de Comerç.  

Carpeta “Tot aquí”:

La gestió d’un establiment comercial està vinculada essencialment a tres àmbits regulats: la normativa comercial, els drets i deures del consumidor i els efectes causats per la mateixa activitat. Per fer més propera i senzilla tota aquesta informació es dissenya i edita la carpeta “Tot aquí!” amb un recull explicat de forma clara i entenedora d’aquells drets i obligacions que suposa la gestió d’una activitat comercial a la nostra ciutat i els serveis on podeu adreçar-vos si necessiteu resoldre qualsevol dubte.

* Horaris comercials.

L’ horari general d’obertura al públic de 72 hores setmanals com a màxim, entre les 7h i les 22h  de dilluns a dissabte, amb l’obligació de tancar diumenges i festius no específicament autoritzats.

Els dies 1 de gener i 25 de desembre els comerços en general han de romandre tancats.

Diumenges i festius d’obertura permesa al 2015:

El Departament d’Ocupació i Empresa de la Generalitat de Catalunya ha aprovat el calendari de festius amb obertura comercial autoritzada per l’any 2015.
Com a novetat a l’Ordre EMO/36/2014, es varen afegir dos dies festius anuals més d’obertura autoritzada als vuit que ja estableix la Generalitat de Catalunya.
Per tan, la normativa del comerç a Catalunya estableix un màxim de deu diumenges i festius anuals d’obertura comercial autoritzada. Els ajuntaments poden substituir fins a dues dates del calendari previst per qualsevol diumenge o dia festiu, de caràcter general o local, sempre i quan ho comuniquin a la Direcció General de Comerç.

Els deu diumenges i festius que els establiments comercials d’Olot poden romandre oberts al públic durant l’any 2015 són els següents:

4 de gener (diumenge), campanya de reis.
– 11 de gener (diumenge), campanya de rebaixes d’hivern.
– 1 de març (diumenge), campanya OlotX2.
– 5 de juliol (diumenge), campanya de rebaixes d’estiu.
– 12 d’octubre (dilluns), dia de la hispanitat.
– 1 de novembre (diumenge), Festivitat de tots Sants.
– 6, 8, 13, 20 (diumenge, dimarts, diumenge i diumenge) de desembre, campanya de Nadal 2015/2016.

A més, cal recordar que enguany el dia de tancament per les Festes del Tura és el dia 7 i 8 de setembre (dilluns i dimarts). Tanmateix, coincidint el dilluns dia 7 de setembre amb la celebració del Mercat dels marxants a Olot, els comerços que estan situats a l’entorn del mercat de marxats, podran obrir durant l’horari de mercat (de 9h a 14h).

L’Ajuntament d’Olot també pot autoritzar l’obertura als establiments comercials, que estiguin situats a l’entorn de l’àrea d’influència comercial del mercat setmanal o extraordinaris, durant l’horari del mercat. Pel 2015, podran obrir el 6 d’abril (dilluns – setmana santa), l’1 de maig (divendres – mercat extraordinari de roba del Primer de Maig), el 7 de setembre (dilluns – Festes del Tura) i 18 d’octubre (diumenge – Sant Lluc – mercat extraordinari).

Per veure l’àrea d’influència del mercat setmanal podeu descarregar-vos el següent plànol:

PLÀNOL DE L’ ÀREA D’ INFLUÈNCIA COMERCIAL DEL MERCAT D’ OLOT

 

* Calendari actes de notorietat.

* Calendari Firal.

* Mapa recollida selectiva de cartró i paper.

ACO

La Associació de Comerciants d’Olot (ACO) des de fa més de 25 anys treballa dinamitzant el comerç amb l’objectiu de crear un entorn més atractiu, competitiu i d’actualitat per aconseguir un comerç millor i una ciutat més agradable pels nostres clients i visitants.

Els beneficis que podem oferir-te com a COMERÇ OLOT, són la organització de campanyes i activitats comercials que atreguin els clients, participació en projectes de millores dels nostres carrers i places, il·luminació nadalenca, cursos de formació, gestió de subvencions i assessorament als associats.

Contacte: 

C/ Tomàs de Lorenzana, 15 – 17800 Olot

T. 972 269 301

F. 972 270 056

M. 603 243 915

aco@garrotxa.com

Horari:

De dilluns a dijous de 9:00 a 14:00 i de 16:00 a 18:30

Divendres: 8:30 a 15:00

Juliol i Agost: de 8:30 a 15:00

Com arribar-hi:

PLAÇA MERCAT D’OLOT

Plaça Hospital, 3
17800 – OLOT (Girona)
Tel. 972 26 47 03

Horaris del Mercat d’Olot:
– De dilluns a divendres de 8 a 19 hores.
– Dissabtes de 8 a 15 hores.
– Diumenges i festius: tancat.

Horaris del MERCADONA:- De dilluns a dissabtes de 9.15 a 21.15 hores.

Nou Mercat d’Olot

Mercat d'Olot 2014_1

L’edifici consta de 3.900 m quadrats, repartits en tres plantes: la baixa, amb 15 parades i 7 locals i un espai polivalent apte per a demostracions i tallers a la part superior; la planta -1, amb la primera botiga de Mercadona a la comarca; i la -2, amb una vuitantena de places d’aparcament.

El nou mercat ha suposat l’ocupació d’una cinquantena de garrotxina, repartits entre la botiga de Mercadona i reforços dels mateixos placers.

També s’ha aprofitat per reorganitzar l’entorn: s’ha obert comercialment la façana del c. Antoni Llopis amb nous locals i s’ha limitat l’accés de vehicles a la plaça de l’Hospital.

La reordenació de l’antic aparcament, ara en sentit únic i amb entrada per la plaça de l’Hospital i sortida per la plaça dels Coloms, que es remodelarà completament amb la incorporació d’un parc infantil amb elements inspirats en la faràndula, ha estat una altra millora que s’ha introduït al projecte inicial.

Proximitat en la producció i en el tracte

A banda de la innegable proximitat en el tracte que ofereixen els mercats, un dels distintius de qualitat del d’Olot és la seva àmplia i variada oferta i la seva especialització, d’acord amb un mix comercial en què conviuen productors directes de làctics, carns i embotits, verdures i hortalisses, peix fresc i salat, conserves, croquetes d’autor, fruits secs, pastisseria per emportar-se, fleca artesanal, pasta fresca, pesca salada, confitats…

Parades

La Nevateria: Brioxeria, cakes, cookies i cafès.

Delicat by Croquetes d’Autor: Croquetes d’autor, montaditos i plats per emportar.

Fleca Descamps: Pa artesà.

Can Vallès: Fruits secs i llaminadures.

Ca l’Helena: Fruites i verdures.

Porcs Casolans Corominas: producció i elaboració de carn.

Bacallaneria Mercè: Pesca salada.

Jordi Vilarrasa: Carnisseria. Criança i producció pròpia.

Mas Puqui. Producció pròpia de vedella, xai, embotits i pernil ibèric.

Aviram Antònia: Especialistes en Aviram. Elaboració i producció pròpia.

El Fesolaire petit: Llegums cuits.

Mas Quintana: Carn de vedella nascuda i criada a la Garrotxa, i xai de ramat de la Vall d’en Bas.

Carnisseria Garrido: Carnisseria amb pollastres, porcs, vedella, xais i embotits.

Peixos Plaça: Peixateria. Majoritàriament peix procedent de Roses.

Peixos Olot: Peix Fresc i Marisc.

 

Locals

El Racó de la Llum: Productes per a la salut i benestar.

Granja Armengol: Aliments naturals d’elaboració artesana. Nata, iogurts i llet.

El Racó de la pasta: Pasta fresca acabada de fer, pasta del dia.

La Recuiteria de làctics Peralada: Especialistes en l’elaboració de recuits i iogurts naturals ecològics d’ovella.

Quiosc El Gurn.

La Cuina del Merca: restaurant.

 

Els placers amplien l’horari d’obertura

Amb motiu de l’entrada en servei del nou Mercat d’Olot, els placers amplien l’horari d’obertura al públic, que de dilluns a divendres serà de 8 del matí a les 7 de la tarda ininterrompudament, i els dissabtes, de 8 del matí a 3 de la tarda.

Un mercat energèticament eficient i sostenible.

Un altre atractiu més del nou Mercat d’Olot és la seva eficiència energètica.

A banda de l’estructura de vidre que embolcalla l’edifici i que ajuda a regular la temperatura interior deixant entrar un 28% de la calor solar i aïllant-lo durant els mesos més freds de la temperatura exterior, l’altre aspecte bàsic per a la sostenibilitat del Mercat és l’ús de tres fonts d’energia renovables per a la generació de la calefacció i de l’aigua calenta sanitària.

 

 

ESPAIS ACTIUS

 

“Espais Actius” és un projecte municipal per la dinamització de l’eix comercial de la ciutat d’Olot a través de la recuperació dels locals buits com a aparadors al comerç de la ciutat.

Un projecte amb la finalitat de millorar l’atractivitat i la dinamització comercial, contribuint així, a la reactivació econòmica.

Els propietaris o immobiliàries cedeixen el local a l’Ajuntament amb el compromís que, tant bon punt el lloguin o el venguin, es deixa lliure.

Per tant, els propietaris tenen la oportunitat de que li revitalitzen els espais que tenen immobilitzats, els hi donen vida, en milloren la imatge i així augmenten les possibilitats de que el local entri al mercat de lloguer o la venda.

Alhora, els comerciants que estiguin associats a l’ACO poden disposar d’aparadors al centre de la ciutat per promocionar la seva activitat comercial a canvi de mantenir net i en condicions el local; obtenen un espai addicional al del seu local (és a dir, amplien la seva zona d’afluència).

La única despesa que han d’assumir, és el consum de la llum.

Als locals s’hi ha de poder veure un missatge clar que el local és per llogar o per vendre, i mentrestant, estaran arreglats, il·luminats i nets provocant que la gent s’acosti a veure els aparadors, i es desperti interès per llogar el local, en definitiva, obrir un nou comerç.

L’Ajuntament, a través de l’IMPO ha de realitzar la tasca de facilitadors, amb la signatura de convenis amb els propietaris i amb els comerciants, on s’estableixen les condicions de cessió i d’utilització de l’espai.

Tanmateix, es dóna una continuïtat comercial a l’eix comercial d’Olot, aportant valor afegit a determinats carrers de la ciutat que en l’actualitat tendeixen a perdre competitivitat comercial.

Per altra banda, dels locals que no és possible fer-hi cap tipus d’aparador, hi ha la possibilitat de posar-hi un vinil amb una imatge i un missatge d’informació conforme l’edifici està en venda.

(adjuntar pdf amb informació , resultats i imatges)

 

FRANQUÍCIES

 

L’Ajuntament d’Olot, a través de l’IMPO, treballa activament des de fa anys en la dinamització comercial del municipi.

El comerç tradicional conjuntament amb operadors externs que s’instal·len al municipi, esdevenen d’Olot una potencial locomotora comercial.

Des de l’IMPO posem en contacte a franquiciadors i franquiciats.

 

Ets una franquícia i et vols instal·lar a Olot? 

Et facilitem informació comercial. (falta link)

 

Vols ser franquiciat? 

Demana’ns informació. (falta link)

 

Llistat de franquícies a Olot:

 (adjuntar pdf amb llistat de franquícies )

 

(A)   Borsa d’espais disponibles per activitat econòmica

 

T’ajudem en la cerca d’espai per la teva activitat empresarial.

 

La nostra voluntat és facilitar la implantació de noves empreses a la ciutat d’Olot, per aquest motiu des de l’IMPO disposem d’una borsa d’espais disponibles per poder-hi implantar el teu negoci.

Disposem d’informació, tant de locals comercials per a comerços i serveis, com de naus i parcel·les per indústries o altres activitats econòmiques.

 

Demana informació

 

 

Protecció de dades. Us comuniquem que les vostres dades s’incorporen al fitxer automatitzat del’Institut de Promoció d’Olot i s’utilitzaran per gestionar els serveis sol·licitats i/o oferir-vos informació sobre activitats i serveis, seguint la Llei Orgànica 15/1999 de 13 de Desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal. Podeu fer ús del dret d’accés, rectificació o cancel·lació, adreçant un correu a suport.empresa@olot.cat  indicant-ne el motiu.

 

Les vostres dades també seran incorporades al fitxer “Subvencions de la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom”, del qual és responsable la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom.  La finalitat és gestionar, tramitar i atorgar les subvencions. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un escrit adreçat al Servei d’Emprenedoria: carrer de Sepúlveda, núm. 148 – 150, 08011 Barcelona.