Horaris Comercials

Obertura permesa en horari habitual
 

Els establiments comercials no poden romandre oberts ni portar a terme cap activitat de venda els mesos d’octubre a maig, ambdós inclosos, entre les 21h i les 6h, i els mesos de juny a setembre, de les 22h a les 7h, amb un límit setmanal de 75 hores. Excepte els establiments dedicats essencialment a la venda de productes de pastisseria, rebosteria, xurreria, pa, plats preparats, premsa, flors i plantes i els establiments comercials, de venda personalitzada o en règim d’autoservei amb oferta orientada essencialment a productes de compra quotidiana amb una superfície no superior als 150 metres quadrats que no tenen limitació horària.

Consulta el calendari aquí: Calendari Comercial 2021 Olot

Guia pràctica d’horaris comercials

Més informació:

Diumenges i festius d’obertura permesa al 2021:

Els informem que la Direcció General de Comerç ha aprovat el Calendari de Festius d’Obertura comercial permesa per l’any 2021 a Olot.

Per tant, el calendari de festius amb obertura comercial autoritzada per l’any 2021 a Olot és el següent:

3 de gener

12 de setembre

17 d’octubre

1 i 28 de novembre

5, 6, 8, 12 i 19 de desembre

Per si és d’interès seguidament els fem arribar una Guia pràctica dels horaris comercials, on també hi trobaran l’acord amb el que es determina l’ordre EMC/129/2019 per la qual s’estableix el calendari de festius amb obertura comercial autoritzada:

Guia pràctica

 

Atès que el dilluns 5 d’abril és festiu i que a la ciutat d’Olot se celebra el mercat setmanal de marxants i que l’1 de maig a Olot se celebra un mercat de marxants, en el marc d’una fira tradicional, que ha estat reconeguda per la pròpia Generalitat de Catalunya en el seu calendari de fires i que es desenvolupa en diversos punts de la ciutat.

Considerant el Reglament del Mercat Municipal d’Olot de venda no sedentària, fent referència a l’article 2 d’horaris i dies de celebració, on s’estableix que l’activitat de venda en el mercat es duu a terme entre les 9 hores i les 14 hores de dilluns amb una periodicitat setmanal, amb independència que siguin festius, excepte quan s’escaigui en Nadal (25 de desembre) que el mercat se celebrarà el dia anterior o en la festivitat de la Mare de Déu del Tura (8 de setembre) o primer d’any, que es passarà a dimarts.

S’autoritza l’obertura dels establiments comercials que es trobin situats en l’àrea d’influència del mercat (segons es delimita en el PLÀNOL ÀREA INFLUÈNCIA COMERCIAL MERCAT D’ OLOT), els dies 5 d’abril i 1 de maig amb motiu de la celebració de mercats de marxants. L’autorització d’obertura es limitarà al mateix horari en què se celebri el mercat de marxants, excepte l’1 de maig que poden obrir de 9h a 20h.