EL TALLER DELS SASTRES

CONVOCATÒRIA DE NOUS ESPAIS PER ARTISTES I ARTESANES!

 

CONSULTA LES BASES, AQUÍ: CONVOCATÒRIA 

 

TERMINI: Fins el 15 de Novembre a les 14h

 Si coneixes a persones que els hi pugui interessar, FES-NE DIFUSIÓ!

DOS NOUS LOCALS ENTREN A FORMAR PART DEL TALLER DELS SASTRES

Amb aquests ja són 5, els comerços que es reobren gràcies a aquesta acció del PIAM del Nucli Antic. Es tracta d’una segona fase del projecte que promou l’obertura d’establiments d’activitats singulars al centre d’Olot.

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament d’Olot, a través de DinàmiG , promou una iniciativa per tal de reactivar l’activitat a la zona del Carrer dels Sastres. Amb la col·laboració de l’Associació La Iera s’ha seguit treballant en el projecte El Taller dels Sastres, que té per objectiu diversificar l’oferta cultural i econòmica del Nucli Antic i posar en ús els locals desocupats.

Després d’un concurs públic adreçat als propietaris de locals buits a la zona, seran 2 els espais que l’Ajuntament llogarà per posar-los a disposició dels emprenedors. Es tracta d’un local situat al carrer dels Sastres 14, i un altre ubicat al número 19 del mateix carrer. Ara s’obre el període perquè els emprenedors que vulguin puguin presentar la seva proposta d’activitat per obrir en aquestes instal·lacions (hi ha temps fins al 15 de novembre).

El lloguer d’aquests locals serà a un preu més assequible i per un termini màxim de tres anys. Es tracta d’establiments actualment en desús situats al carrer dels Sastres. Es vol facilitar l’obertura de nous negocis i l’accés a espais a professionals vinculats al sector cultural, artístic, artesà i de comerç tradicional i de proximitat. Les activitats a desenvolupar poden ser molt diverses: des de joieria, fotografia, gravat, confecció, vidres i ceràmica, espai cosidor, elaboració artesanal d’aliments… i s’exclouen expressament les vinculades a la restauració. Els projectes han de ser de caràcter cultural, artístic, artesà, tradicional, tot i que també es demana que desenvolupin activitats socials i culturals o cursos d’aprenentatge de l’ofici.

La finalitat de la iniciativa és vertebrar activitats permeables amb l’entorn i amb aparadors vius. Els negocis que s’obrin com a resultat del projecte s’han de coordinar entre ells i crear un equip, i tindran la responsabilitat, conjuntament amb els veïns, comerciants i associacions com La Iera, de donar vida al barri i organitzar, com a mínim, dues vegades l’any algun acte públic, coincidint amb la festivitat de Sant Lluc, Nadal o la primavera…

Les persones interessades a participar-hi cal que facin arribar la seva sol·licitud a l’Ajuntament d’Olot. Hauran de presentar la seva proposta de pla de negoci, i en cas que siguin seleccionats, disposaran d’un servei de guiatge i assessorament. El termini de presentació de sol·licituds s’ha obert el dijous 24 d’octubre, coincidint amb l’aprovació de les bases a la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot, i finalitzarà el divendres 15 de novembre a les 14h.

El Taller dels Sastres inicia la segona fase després de l’èxit de la convocatòria del 2018, que va permetre posar en marxa tres negocis: el “Taller 1/30” amb la Gina i l’Oriol, especialistes en disseny i estampació en serigrafia; “L’Atelier”, amb la Bibiana Gerez, dedicat a tallers de costura i d’altres relacionats amb el món dels fils i les agulles i “A Verd.deGris”; amb L’Anna Herrero, dedicat a la restauració de mobles, tapisseria, creació de petits objectes, confecció de coixins i elements de roba per a la llar.

Tots ells van ser seleccionats per un comitè d’experts d’entre les 6 candidatures que optaven a ocupar aquests locals situats al Nucli Antic. D’aquesta manera es continua el procés de recuperació de comerços artesans que hi havia hagut a la zona, reivindicant la figura de l’aprenent i dels oficis i impulsant la creació de nous projectes emprenedors singulars dins el municipi.

El projecte s’emmarca dins el PIAM del Nucli Antic, que aquest mateix any va impulsar l’obertura de Ca-Nyera, un espai de coworking disponible per emprenedors, autònoms i free-lance que busquin espai per treballar,  situat als antics Magatzems Guitart.

Olot, Octubre de 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

www.eltallerdelssastres.cat

28 de Juliol de 2019

EL PROJECTE DEL TALLER DELS SASTRES S’AMPLIA AL CENTRE D’OLOT

L’Ajuntament d’Olot ha obert el procés per a la recerca de locals comercials que puguin acollir establiments d’activitats singulars al Nucli Antic. Es tracta de l’ampliació a tot el centre de la ciutat del projecte del Taller dels Sastres. Aquesta proposta sorgida del PIAM del Nucli Antic ha permès obrir tres negocis en locals fins al moment en desús.

Ets propietari/a d’un local al Nucli Antic i vols formar part del projecte?

Consulta el Plec de clàusules aquí: PCAP LLOGUER ESPAIS TdS_JGL_25.07.2019

DATA LÍMIT DE PRESENTACIÓ: 12 de Setembre!

 

10 de Desembre de 2018

Els emprenedors del projecte El Taller dels Sastres comencen a preparar els locals. Aquest dissabte 15 de desembre, exposaran les seves idees, mostraran els locals en construcció i ho complementaran amb un Mercat d’Artistes i Artesans, demostracions, xerrades i exposicions.

El taller d’estampació i disseny, 1/30; el taller de tapisseria i restauració de mobles, Verd.deGris i el taller de costura creativa, l’Atelier, comencen a preparar els locals del voltant del carrer dels Sastres. Per això, aquest dissabte 15 de desembre, conjuntament amb l’Associació La Iera i DinàmiGAjuntament d’Olot, conviden tothom qui vulgui a visitar els espais que estan millorant i a la diversitat d’activitats que ho complementaran: Mercat d’Artistes i Artesans, demostracions, xerrades i exposicions.

Aquestes activitats s’emmarquen en el projecte “El Taller dels Sastres”, un projecte que forma part del Pla Integral d’Accions de Millora del Nucli Antic (PIAM) i que és una prova pilot que preveu que es pugui anar ampliant a altres espais del centre d’Olot amb l’objectiu de diversificar l’oferta cultural i econòmica del Nucli Antic i posar en ús els locals desocupats.

www.eltallerdelssastres.cat

Per aquest dissabte 15 de desembre hi ha previstes vàries activitats organitzades per l’Associació La Iera i DinàmiGAjuntament d’Olot. Des de les 10 h del matí a les 13 h i de les 17 h fins a les 19 h del vespre, el programa inclou un mercat amb demostracions i tallers a la Plaça Campdenmàs amb Mercat d’Artistes i Artesans, un taller de ceràmica Rakú, una demostració de torn de peu, una demostració de forja, l’elaboració de sucs de poma i un taller de dibuix en directe. Tots ells dinamitzats per integrants de l’associació la Iera.

A les 10.30h tindrà lloc la xerrada “Parlem d’Art i Artesania amb David Santaeulària” a El Racó de la Font, i a les 12.30h els parlaments i la presentació del projecte “El Taller dels Sastres”, a la Plaça Campdenmàs.

A la tarda, a partir de les 17h s’iniciaran les activitats amb la xerrada “Parlem d’Economia Social” a l’Espai-Cafè 6T7 a càrrec d’Òscar Gussinyer. Tot seguit a les 18h a la plaça Campdenmàs, hi haurà l’actuació de Búnker, Poesia elèctrica amb Gisela Arimany i Esther Roca, i finalment a la mateixa plaça es comptarà amb l’espai dedicat a la música de Trave Cigar Box & Mr. Praiets – Surf, Punk, Dirty Blues que tancarà aquesta jornada de presentació, que finalitzarà amb un tast de xocolata desfeta, on es podran obtenir els tiquets participant a la gimcana organitzada pels paradistes del Mercat d’Artistes i Artesans. Paral·lelament a aquestes activitats s’organitzen exposicions a El Racó de la Font, amb  “Gebt dek BARri acrílics sobre fusta de bel boscCK” i “Artesanes del segle 21 de Maura Sullivan” a l’Espai-Cafè 6T7 que es podran visitar al llarg dels propers dies.

Paral·lelament, s’obriran les persianes d’altres locals on hi haurà exposicions, com la mostra col·lectiva Creadors La iera i informació del projecte El Taller dels Sastres als locals del carrer Sastres, 12 i al carrer Carnisseries 3, l’exposició “Força de Marc Lorente Genís” en un espai dedicat als alumnes de l’Escola d’Art d’Olot al local del carrer Sastres, 27, i finalment un recull de les diferents propostes recollides a través del hashtag #FemSastres.

Al llarg de tot el dissabte 15, en els tres espais de treball dels emprenedors, s’hi farà jornada de portes obertes i s’hi oferiran explicacions dels tallers i formacions previstes per a diferents públics.

En una segona fase, es preveu que s’ampliïn les visites i als locals dels Artesans i es complementi amb activitats per conèixer més fons la història del carrer, així com una xerrada sobre “Regeneració urbana” i la intervenció col·lectiva a la façana del carrer dels Sastres a càrrec de Artistlove amb la voluntat de continuar la recuperació de comerços artesans que hi havia hagut aquesta zona, reivindicar la figura de l’aprenent i dels oficis i impulsar la creació de nous projectes empresarials singulars dins el municipi.

+ informació: www.eltallerdelssastres.cat

Olot, 10 de desembre de 2018

Novembre 2018

TRES EMPRENEDORS INICIARAN EL TALLER DELS SASTRES

Un taller d’estampació i disseny, un altre de tapisseria i restauració de mobles i un de costura creativa portaran l’activitat a 3 locals.

Un total de sis emprenedors van presentar el seu projecte per formar part de El Taller dels Sastres. Emprenedors de sectors com la ceràmica, ornamentació, confecció i disseny de moda, joieria, gravat, il·lustració i el torn van interessar-se per entrar a formar part d’aquesta iniciativa que promou l’Ajuntament d’Olot, a través de DinàmiG, i amb la col·laboració de l’Associació La Iera, amb l’objectiu diversificar l’oferta cultural i econòmica del Nucli Antic i posar en ús els locals desocupats.

 Un jurat format per dotze experts va seleccionar les propostes dels 3 emprenedors que emprendran la seva activitat de El Taller dels Sastres. Es tracta de Georgina Artigues i Oriol Carbonell amb el Taller 1/30, especialistes en disseny i dedicats a l’estampació en serigrafia per a realitzar productes decoratius i joguines personalitzades. Una de les altres emprenedores és Bibiana Gerez amb l’Atelier, especialitzada en la confecció i que oferirà tallers de costura i d’altres relacionats amb el món dels fils i les agulles, com ara és el macramé, estampació de teles, taller de nines, etc. Tanmateix disposarà d’una zona de bescanvi de teles i una biblioteca de patrons, que seran activitats gratuïtes per crear xarxa. I també es tracta d’Anna Herrero de Verd.deGris, que realitzarà treballs de restauració de mobles, tapisseria, creació de petits objectes, confecció de coixins i elements de roba per a la llar. En tots els espais, s’hi oferiran tallers i formacions per a diferents públics.

Una vegada escollits els locals i la seva activitat, l’Ajuntament d’Olot inicia les adequacions als espais. El Consistori ha llogat els establiments per oferir-los als emprenedors, a un preu més assequible (per un termini màxim de tres anys), i després de realitzar-hi els treballs per posar-los al dia.

 El Taller dels Sastres és una acció que forma part del PIAM del Nucli Antic i que vol facilitar l’obertura de nous negocis i l’accés a espais a professionals vinculats al sector cultural, artístic, artesà i de comerç tradicional i de proximitat. La iniciativa és vertebrar activitats permeables amb l’entorn i amb aparadors vius. Els negocis que s’obrin com a resultat del projecte s’han de coordinar entre ells i crear un equip, i tindran la responsabilitat, conjuntament amb els veïns, comerciants i associacions com La Iera, de donar vida al barri i organitzar, com a mínim, dues vegades l’any algun acte públic, coincidint amb festivitats com Sant Lluc o Nadal.

 “El taller dels Sastres” s’inicia ara com a prova pilot i ja es preveu una segona fase. La voluntat és continuar la recuperació de comerços artesans que hi havia hagut aquesta zona, reivindicar la figura de l’aprenent i dels oficis i impulsar la creació de nous projectes empresarials singulars dins el municipi. 

 

 

També forma part del PIAM del Nucli Antic l’obertura com a espai de coworking dels antics Magatzems Guitart. Ja han començat les obres per condicionar Can Nyera en un espai per a emprenedors. Paral·lelament, s’està a punt d’adjudicar l’elaboració de l’estudi d’habitatge i el projecte de nova plaça al costat del santuari del Tura, entre altres accions sorgides del procés participatiu.

 

—————————————————————————————————————————–

Agost 2018

Ja està oberta la convocatòria per entrar sol·licitar un local dins el projecte de EL TALLER DELS SASTRES

Anunci de licitació. Plec de clàusules “El taller dels Sastres” aquí

Informació del projecte. Recull de Premsa aquí