EL PROJECTE DEL TALLER DELS SASTRES S’AMPLIA AL CENTRE D’OLOT

EL PROJECTE DEL TALLER DELS SASTRES S’AMPLIA AL CENTRE D’OLOT

L’Ajuntament d’Olot ha obert el procés per a la recerca de locals comercials que puguin acollir establiments d’activitats singulars al Nucli Antic. Es tracta de l’ampliació a tot el centre de la ciutat del projecte del Taller dels Sastres. Aquesta proposta sorgida del PIAM del Nucli Antic ha permès obrir tres negocis en locals fins al moment en desús.

 

El Taller dels Sastres va ser una de les accions sorgides del procés participatiu del Pla Integral d’Accions de Millora del Nucli Antic d’Olot. En el marc del PIAM, es va fer realitat aquest projecte que vol recuperar l’eix d’activitat en aquest sector d’Olot amb la dinamització de locals buits i la instal·lació de tallers de creadors i professionals o d’altres activitats econòmiques de caràcter singular.

L’any passat l’Ajuntament d’Olot va oferir als propietaris de locals buits situats en l’àmbit del projecte “El Taller dels Sastres” la possibilitat de participar-hi mitjançant l’arrendament de les instal·lacions, per tal que el mateix Ajuntament pogués posar-les a disposició de nous emprenedors perquè hi desenvolupessin activitats econòmiques singulars de caràcter cultural, artístic, artesà i de comerç tradicional i de proximitat.

Un total de sis emprenedors van presentar el seu projecte per formar part de El Taller dels Sastres. Emprenedors de sectors com la ceràmica, ornamentació, confecció i disseny de moda, joieria, gravat, il·lustració i el torn van interessar-se per entrar a formar part d’aquesta iniciativa que promou l’Ajuntament d’Olot, a través de DinàmiG, i amb la col·laboració de l’Associació La Iera, amb l’objectiu de diversificar l’oferta cultural i econòmica del Nucli Antic i posar en ús els locals desocupats.

Un jurat format per dotze experts va seleccionar les propostes dels 3 emprenedors que han emprès la seva activitat. Es tracta de Georgina Artigues i Oriol Carbonell que han obert el Taller 1/30, especialistes en disseny i dedicats a l’estampació en serigrafia per a realitzar productes decoratius i joguines personalitzades. Amb l’Atelier, la Bibiana Gerez -especialista en confecció- ofereix tallers de costura i d’altres relacionats amb el món dels fils i les agulles, com ara és el macramé, estampació de teles, taller de nines, etc. Tanmateix disposa d’una zona de bescanvi de teles i una biblioteca de patrons, que seran activitats gratuïtes per crear xarxa. A Verd.deGris, l’Anna Herrero realitza treballs de restauració de mobles, tapisseria, creació de petits objectes, confecció de coixins i elements de roba per a la llar. En tots els espais, s’hi ofereixen tallers i formacions per a diferents públics.

La bona resposta del projecte ha fet que, des de l’Ajuntament d’Olot, es vulgui ampliar la proposta a tot el centre de la ciutat. Amb aquest objectiu, s’obre una segona fase d’aquest projecte. L’Ajuntament d’Olot obre el procés per a la recerca de tres nous locals que han de tenir les característiques següents:

– Han d’estar situats a la planta baixa (a peu de carrer).

– Estar ubicat dins la zona d’actuació del PIAM de Nucli Antic.

Les persones propietàries de locals que compleixin amb aquests criteris i que estiguin interessades en el projecte poden consultar els plecs de clàusules aquí PCAP LLOGUER ESPAIS TdS_JGL_25.07.2019 a www.olot.cat o bé es poden posar en contacte amb DinàmiG, a l’espai de Ca-Nyera del Carrer de l’Aigua, 5, número de telèfon 972 26 01 52 ext. 3. Han de tenir en compte que tenen quaranta dies naturals a comptar des de l’endemà de la publicació de l’anunci del concurs en el BOP per presentar les proposicions i que el contracte d’arrendament tindrà una durada de tres anys.

El Taller dels Sastres és una acció que forma part del PIAM del Nucli Antic i que vol facilitar l’obertura de nous negocis i l’accés a espais a professionals vinculats al sector cultural, artístic, artesà i de comerç tradicional i de proximitat. La iniciativa és vertebrar activitats permeables amb l’entorn i amb aparadors vius. Els negocis que s’obrin com a resultat del projecte s’han de coordinar entre ells i crear un equip, i tenen la responsabilitat, conjuntament amb els veïns, comerciants i associacions com La Iera, de donar vida al barri i organitzar, com a mínim, dues vegades l’any algun acte públic.

Olot, 29 de juliol de 2019