Fòrum d’Oportunitats Empresarials

Espai de trobada creat amb l’objectiu que aquelles persones que tenen o necessiten alguna cosa per iniciar un negoci, ho poden exposar i posar-ho en comú. Posarem en joc les “oportunitats” ,per exemple: un local que no es fa servir, uns coneixements, una idea de negoci, un projecte,..i mirarem si coincideixen amb les “necessitats”, com ara compartir un espai de treball,…

Un espai on poder compartir o intercanviar per emprendre junts un projecte empresarial.

Què necessito? Necessito compartir un espai… Promocionar els meus productes…. Coneixements tècnics per desenvolupar una idea… socis …difusió….col·laboradors…. 

Fòrum d'Oportunitats Empresarials - Què necessito?

 

 

Què ofereixo? Ofereixo una idea per posar en pràctica… Compartir l’ús de material de treball (eines, màquines, vehicles….. Coneixements tècnics i/o comercials per compartir negoci….Espai i/o web per promocionar productes….

Fòrum d'Oportunitats Empresarials - Què ofereixo?

 

 

 

Aquí podreu conèixer com han anat les edicions anteriors:

2017 - 5ª Edició

Enguany, i com a novetat, el Fòrum va constar de dues jornades: El dia 24 de maig es van presentar els projectes i el dia 29 de juny hi va haver la jornada de finançament alternatiu i networking.

 

L’Ajuntament d’Olot va organitzar el 5è. Fòrum d’Oportunitats Empresarials. A través de l’Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa – DinamiG, la col·laboració de l’Associació de Joves Empresaris de la Garrotxa (JEG) i la Diputació de Girona es posa en marxa aquesta iniciativa que es dirigeix als emprenedors amb idees per crear un negoci o expandir-lo per tal de posar-los en contacte amb persones que tinguin interès i puguin aportar recursos o col·laboracions.

El Fòrum d’Oportunitats Empresarials és l’espai de trobada on posar  en contacte emprenedors, empresaris i persones que puguin estar interessats en un projecte, per tal que puguin sorgir  aliances i sinergies entre ells per tal d’engegar o expandir un negoci ja sigui compartint, intercanviant o col·laborant.

Enguany, i com a novetat, el Fòrum va constar de 2 jornades: una primera el dia 24 de maig, en que les persones inscrites van esposar en públic el seu projecte de negoci. Es van presentar totes les oportunitats que s’oferien i totes les que es demanaven  per tal de que tots els interessats poguessin contactar amb les persones que van creure convenient, i plantejar-los la possibilitat d’iniciar un projecte empresarial.

La segona jornada va ser el dia 29 de juny i es va tractar d’ una jornada dedicada al finançament alternatiu. L’objectiu de la jornada va ser donar a conèixer diferents alternatives financeres complementàries a la banca tradicional per tal de poder-les aplicar a la nostra empresa. Van intervenir Sandra Font, cap de finançament alternatiu d’ACCIÓ; Jordi Solé, co-founder  ECrowd; Paulino de Evan, co-founder Finanzarel i Ernest Garcia de Garcia Gasull Consulting. També va intervenir , com a cas d’èxit, una empresa del territori (d’Olot), que va explicar la seva experiència. En acabar hi va haver un networking entre tots els participants de la jornada.

Si parlem de números, fins arribar a aquesta edició el Fòrum d’Oportunitats Empresarials ha comptat amb la participació d’unes 150 persones i s’han presentat un total de 65 propostes, de les quals algunes estan en tractes.

FÒRUM OPORTUNITATS Presentació global

 

2016 - 4ª Edició

L’Ajuntament d’Olot va organitzar el 4t Fòrum d’Oportunitats Empresarials. A través de l’Institut Municipal de Promoció d’Olot, la col·laboració de l’Associació de Joves Empresaris de la Garrotxa i la Diputació de Girona es posa en marxa aquesta  iniciativa que es dirigeix als emprenedors amb idees per crear un negoci o expandir-lo per tal de posar-los en contacte amb persones que tinguin interès i voluntat en col·laborar-hi. Es pretén crear un entorn d’Oportunitats Empresarials que faciliti tirar endavant un nou projecte compartint, intercanviant o col·laborant.

Enguany i com a novetat, el Fòrum amplia el concepte del que es pot oferir i/o demanar. En aquesta edició, també es podrà oferir/demanar finançament per iniciar el projecte o per expandir-lo (no pel funcionament del dia a dia de l’empresa) sinó per a aquelles situacions en què no sigui possible establir altres col·laboracions. Es tracta que el possible inversor s’interessi pel projecte i juntament amb l’emprenedor pugui iniciar una relació de col·laboració clara, mesurable i beneficiosa per tots dos.

Durant la trobada, que va tenir lloc el 15 de juny, les persones inscrites van exposar en públic el seu projecte de negoci. Es presentaren totes les oportunitats que s’oferien i totes les que es demanaven, per tal que tots els interessats puguin contactar amb les persones que creguin convenient, i plantejar-los la possibilitat d’iniciar un projecte empresarial. Fins ara, el Fòrum d’Oportunitats Empresarials ha comptat amb la participació d’un centenar de persones, s’han presentat 52 projectes i, d’aquests, alguns que estan tirant endavant.

 El Fòrum d’Oportunitats Empresarials ha estat una de les experiències seleccionades en el Banc de Bones Pràctiques del Govern Local de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals. L’equip d’avaluadors del BBP ha considerat que el Fòrum d’Oportunitats Empresarials representa una aportació innovadora i de qualitat en la temàtica del Desenvolupament Econòmic.

FÒRUM OPORTUNITATS presentació global

 

 

2015 - 3ª Edició

La 3ª edició del Fòrum d’Oportunitats Empresarials d’Olot organitzat per l’Ajuntament d’Olot, es consolida com un esdeveniment que facilita la col·laboració entre emprenedors a l’hora d’engegar negoci. El passat 18 de juny a l’IMPO es varen trobar emprenedors amb necessitats  i/o oferiments que van posar en comú,  per tal de trobar nous camins pels seu negocis; iniciats ja,  o iniciar-los.

L’acte va començar amb el testimoni d’una de les participants de l’edició anterior que va explicar als presents quina va ser la seva experiència i quins resultats positius n’ha obtingut de la seva participació. Tot seguit els 13 inscrits al Fòrum d’aquest any van fer les seves exposicions, explicant què necessitaven i què oferien. Un dels objectius de la jornada era establir contactes amb altres persones que estan en situació de crear o millorar la seva activitat empresarial i estudiar possibles col·laboracions, i a la segona part de l’acte es varen veure gran nombre d’intercanvis de targetes, i àmplies converses que començaven a establir amb quines persones es podria arribar a algun tipus d’acord.

A partir d’aquest moment, els participants que vulguin  poden disposar de suport per part de l’Institut Municipal de Promoció d’Olot, per tal de facilitar la concreció dels acords que es varen començar a apuntar durant la jornada.

La  bona valoració de la trobada per part dels participants, sumat al fet que s’arribin a acords gràcies a la participació del Fòrum, permet preveure que es puguin continuar organitzant trobades d’aquesta tipologia a Olot.

FÒRUM OPORTUNITATS presentació global

 

 

 

2014 - 2ª Edició

Molta participació i acords ja presos seria de manera molta resumida la valoració de la segona Edició del Fòrum d’Oportunitats Empresarials que va tenir lloc el dijous dia 24,  a l’Institut Municipal de Promoció d’Olot,

Durant la trobada es varen poder conèixer dos dels projectes que varen arribar a acords gràcies a la 1ª Edició del Fòrum. Per una banda, Girolex que va aconseguir un despatx on realitzar la seva activitat com advocada, a més de col·laborar amb altres professionals per oferir un servei més global i iniciar un projecte nou relacionat amb la creació de cooperatives conjuntament amb dues emprenedores que es varen conèixer en el Fòrum de l’any passat i per altra banda, es va explicar com l’Associació de Placers de la Pl. Mercat d’Olot i l’empresa Volcànic Internet, SL arrel de la 1ª Edició del Fòrum han desenvolupat un projecte conjunt que ha de permetre realitzar les compres a la Pl. Mercat a través d’un web que ha de facilitar tant la compra com la recepció del gènere a domicili.

De l’edició d’aquet any, cal remarcar que hi ha hagut un 38% d’inscripcions més que l’any passat, i això va permetre poder escoltar un total de 22 projectes amb els seus oferiments i demandes, a més de donar respostes a totes les qüestions que varen plantejar els participants, per tal de conèixer més detalls de les intervencions entre la cinquantena de persones que hi varen assistir.

Un dels objectius de la jornada era establir contactes amb altres persones que estan en situació de crear o millorar la seva activitat empresarial i estudiar possibles col·laboracions, fet que va quedar palès quan a la segona part de l’acte es varen poder veure un importat nombre d’intercanvis de targes, i amplies converses per tal de començar a establir amb quines persones es podria arribar a algun tipus d’acord, amb projectes i interessos tant clars que a la finalització del Fòrum, ja s’havia arribat a un acord de col·laboració entre una persona que fabrica motocicletes elèctriques, amb un taller d’Olot que està disposat a exposar-les i promocionar-les junt amb la seva activitat habitual.

A partir d’aquest moment, els participants que vulguin  poden disposar de suport per part de l’Institut Municipal de Promoció d’Olot, per tal de facilitar la concreció dels acords que es varen començar a apuntar durant la jornada.

La  bona valoració de la trobada per part dels participants, sumat al fet que s’arribin a acords gràcies a la participació del Fòrum, permet preveure que es puguin continuar organitzant trobades d’aquesta tipologia a Olot.

FÒRUM OPORTUNITATS presentació global

 

2013 - 1ª Edició

 El passat dia 18 de juny es va celebrar a la seu de l’Institut Municipal de Promoció de la Ciutat el“1r. Fòrum d’Oportunitats Empresarials” amb un gran èxit de participació.

 Aquest format de trobada pretén posar en contacte a tres col·lectius de persones amb perfils  diferenciats: persones que tenen una idea de negoci i necessiten alguna cosa per poder-la dur a terme , persones que tenen alguna cosa que podria ser d’utilitat per un projecte empresarial  i finalment persones actives interessades en escoltar idees de negoci amb la intenció de plantejar-se col.laborar-hi. Una única condició marcava les regles del joc de la trobada, tota la col.laboració havia de ser amb participació en el projecte, en cap cas amb aportació econòmica per alguna de les parts.

 Amb la participació d’una cinquantena de persones, durant l’acte es varen poder escoltar projectes empresarials que necessitaven  l’el.lavoració d’una web a mida per fer venda on-line, espai per conreu de vinyes, compartir distribuïdors , professionals o també l’espai i també la opció de donar-se a conèixer conjuntament ; alhora que també es va oferir un conjunt de propostes com poden ser locals a disposició de projectes que vulguin iniciar-hi l’activitat, suport en la gestió i administració de l’activitat, web de venda on-line a més d’assessorament en inici de nous projectes, totes aquestes propostes que es varen exposar davant un públic molt receptiu i que es va interessar en cada una d’elles.

El conjunt dels assistents, va manifestar el seu interès de disposar del contacte de la resta de participants, per tal de poder ampliar la informació i buscar punts de col·laboració.

Un fet que es va valorar molt positivament per part de tots els participants és la creació d’un espai de trobada que permeti la coneixença de persones amb inquietuds envers la creació de nous projectes empresarials,  amb una base de col.laboració.

Donada la bona acollida de la iniciativa està previst realitzar-ne noves edicions en un futur, que donin l’oportunitat a col·laborar en nous projectes. És per això que les persones interessades en participar-hi es poden posar en contacte amb l’Àrea d’Empresa de l’Institut Municipal de Promoció de la Ciutat ( TF: 972260152  /   empresa@olot.cat ) per tal de que es puguin informar de cara a noves edicions.

L’acte va comptar amb el suport de l’AjeG (Associació de Joves Empresaris de Girona – Delegació de La Garrotxa) i del Fòrum Imagina , en la seva organització.

FÒRUM OPORTUNITATS presentació global.